1 perc Afrika

A FIFA ellenőrzi a focit az afrikai káoszban

2019. június 20. 08:01 - Oshumare

A FIFA látva, hogy a kontinens futball életét irányító szervezete a CAF (Confederation of African Football) az összeomlás szélén áll, példa nélküli lépést tett: kinevezte a szervezet legfőbb vezetőjének, a szenegáli Fatma Samoura FIFA-főtitkárt. Miután a kairói székhelyű CAF az elmúlt hónapokban súlyos problémákkal küzdött, az Afrikai Nemzetek Kupájának (Africa Cup of Nations) előestéjén magas rangú tisztviselők gyűltek össze egy rendkívüli találkozóra, ahol egyetértettek abban, hogy Samoura vezesse a szervezetet, aki a nyártól ezzel a lépéssel a FIFA Afrikai Főbiztosának címét fogja betölteni. A CAF korábbi elnökét, a madagaszkári Ahmad Ahmadot számos bűncselekmény miatt tartóztatta le a FIFA etikai bizottsága vádjai alapján a francia rendőrség Párizsban, egy nappal azután, hogy Gianni Infantinit FIFA elnökként újraválasztották.

A FIFA ideiglenes Afrikai Főbiztosának feladata az lesz, hogy a konföderáció irányításának teljes körű felülvizsgálatát elvégezze, felügyelje a szervezet operatív irányítását, és szükség esetén reformlépéseket javasoljon, amelyeket egyeztetni kell a CAF tagszervezeteivel és a FIFA-val annak érdekében, hogy a CAF-t korszerű és megbízható alapokra helyezzék, javítsák a róla alkotott képet és hírnevét, és hogy így biztosítsák, hogy a CAF jobban felkészüljön a jövőbeli kihívásokkal szemben, és meg tudja ragadni a jövőbeni lehetőségeket.

Forrás: https://www.nytimes.com/2019/06/19/sports/fifa-takes-control-of-soccer-in-africa-where-the-sport-is-in-chaos.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr8314903088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása