1 perc Afrika

A tevetej lesz a legújabb ételcsoda

2019. június 11. 08:00 - Oshumare

190611_2a.jpg

Kelet-Afrika - több mint 12,2 millió tevéjével - a világ legnagyobb tevepopulációjának otthona. A vasban, B-vitaminban és C-vitaminban gazdag, alacsony zsírtartalmú, habos tejet a régióban és szerte a világon értékesnek tartják gyógyászati ​​jelentősége miatt - különösen a cukorbetegség és az allergia esetén, ráadásul afrodiziákumként is használható. A táplálkozás fontos forrása különösen olyan területeken, ahol az éghajlatváltozás következtében a forróság és aszály megnehezíti az élelmiszertermelést. A tevetej-termékek napjainkban számos felhasználási területen jelennek meg az egész világon: a babatejtől a csokoládéig, a pizzától frappuccinóig, de készülnek tevetejből kefírek, sajtok, joghurtok - mauritániai, csádi vagy akár egyiptomi tejgyárakból.

190611_2b.png

A kelet-afrikai piac még kezdetleges, de az érdekek megfelelő alakulása esetén az egyik legnagyobb exportőrré válhat. Az egészségre gyakorolt hatása miatt a tevetej globálisan is elterjedhet, és a következő "szuperfoodként" írhatja be magát az élelmiszerek világába. Etióp tefftől a szenegáli foniolisztig, a baobabbal, a tamarinddal és a szárított hibiszkusszal Afrika jelentősen hozzájárult a szuperételek globális robbanásához, amelyek számos jelentős nyugati ügyfelet biztosítanak a kontinens számára magas tápanyag- és antioxidáns tartalmuk miatt.

Forrás: https://qz.com/africa/1636775/camel-milk-will-be-your-next-superfood-thanks-to-east-africa/amp/

190611_2d.jpg

190611_2c.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: tevetej

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr4614884992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása