1 perc Afrika

Gyermekhalálozás legfőbb oka Afrikában az éhezés - állítja egy tanulmány

2019. június 06. 13:00 - Oshumare

 A kontinens gazdasági növekedése ellenére közel 60 millió gyermek éhezik Afrikában, aminek elsősorban "politikai probléma". Háromból egy afrikai gyermek alultáplált, és a gyermekhalálozások felét az éhezés okozza az addis-ababai központú African Children Policy Forum tanulmánya szerint. Világszerte hárommásodpercenként egy gyermek naponta 10000 gyermek hal meg éhínség következtében, és bár ezek a számok globális szinten javulnak, Afrika egyes részein romlik a helyzet. Libériában, Kongóban és Csádban kifejezetten a 6-23 hónapos gyermekek vannak veszélyben, mivel nem kapnak elegendő és megfelelő minőségű ételt. A szubszaharai Afrika csak akkor nőhet tovább, ha megoldja az éhezési válságot az UNDP szerint. Az éhezés károsítja a gyermekek növekedését és kognitív fejlődését, de az ország gazdasági teljesítményét is érinti. A jelentés szerint a gyermek éhínsége egyes országok GDP-jének közel 17%-os veszteségét, a kontinens jelenlegi GDP-je pedig a becslések szerint 10% -kal csökkentette az éhínség és alultápláltság.

Forrás: https://amp.theguardian.com/global-development/2019/jun/05/nearly-half-of-all-child-deaths-in-africa-stem-from-hunger-study-shows

190606_2b.jpg

190606_2c.jpg

190606_2d.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr4814880942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása