1 perc Afrika

Így készül a szudáni ful!

2019. május 30. 18:00 - Oshumare

A ful egy tradicionális, babból készült étel, amelyet az arab világban rendkívül sokféle módon készítenek. A szudáni verzió az, amelyik talán a legjobban igazodik a magyar ízlésvilághoz.

Hozzávalók:

0,5 kg bab (ez lehet szudáni fava bab, lóbab vagy fehér bab, de volt, hogy tarkababból készítettem)

1 fej vöröshagyma

1 fej paradicsom

sok petrezselyem

őrölt fűszerkömény

olívaolaj

bors

Elkészítés:

Miután a babfajtától függően beáztatott babot puhára főztük, annyi vizet hagyunk a babon, hogy ne égjen oda, míg összefőzzük 5-10 percig a kockára vágott paradicsommal, az apróra szeletelt hagymával, az ízlés szerint hozzáadott fűszerekkel: petrezselyem, őrült fűszerkömény, só, bors. A végén adunk hozzá egy kiskanálnyi olívaolajat, van, aki fetasajttal vagy főtt tojással tálalja, ennek megfelelően az étel akár vegánok, illetve vegetáriánusok számára is fogyasztható. 

190530_3a.jpg

190530_3b.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: ful Recept Szudán

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr7514869120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása