A ful egy tradicionális, babból készült étel, amelyet az arab világban rendkívül sokféle módon készítenek. A szudáni verzió az, amelyik talán a legjobban igazodik a magyar ízlésvilághoz.
Hozzávalók:
0,5 kg bab (ez lehet szudáni fava bab, lóbab vagy fehér bab, de volt, hogy tarkababból készítettem)
1 fej vöröshagyma
1 fej paradicsom
sok petrezselyem
őrölt fűszerkömény
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Miután a babfajtától függően beáztatott babot puhára főztük, annyi vizet hagyunk a babon, hogy ne égjen oda, míg összefőzzük 5-10 percig a kockára vágott paradicsommal, az apróra szeletelt hagymával, az ízlés szerint hozzáadott fűszerekkel: petrezselyem, őrült fűszerkömény, só, bors. A végén adunk hozzá egy kiskanálnyi olívaolajat, van, aki fetasajttal vagy főtt tojással tálalja, ennek megfelelően az étel akár vegánok, illetve vegetáriánusok számára is fogyasztható.