1 perc Afrika

Megoldhatatlan humanitárius krízis Nyugat-Kamerunban

2019. május 15. 19:00 - Oshumare

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén a tanácskozók egyhangú aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a Kamerun észak-nyugati és dél-nyugati régióiban folyó fegyveres konfliktusok sújtotta övezetbe nem engedik be a humanitárius szervezetek segélyszállítmányait. Míg az Egyesült Királyság arra ösztönözte Kamerun kormányát, hogy a válság megoldása érdekében tegyen bizalomépítő intézkedéseket, mint pl. a politikai foglyok szabadon bocsátása, addig Németország szerint a szomszédos országoknak is egyhangúan kellene fellépnie a válság megoldása érdekében. Belgium és Németország hangsúlyozta, hogy a jogsértőket bíróság elé kell állítani. Lengyelország aggodalmát fejezte ki a térségben növekvő humanitárius válság miatt, és emberjogi megfigyelők jelenlétét javasolta a helyszínen hangsúlyozva, hogy a békét nem lehet helyreállítani addig, amíg nincs igazság. Franciaország a maga részéről azt mondta, hogy az inkluzív párbeszéd jelenti a kiutat a jelenlegi holtpontból, míg Indonézia sürgette az Afrikai Uniót, hogy legyen proaktívabb a probléma megközelítésében. Kamerunban tevékenykedő humanitárius szervezetek mutattak statisztikákat a konfliktus következményeiről, melyek rámutattak, hogy emberek milliói érintettek a konfliktus következményei miatt. Míg az európai országok és USA egyhangúlag sürgették a válság megoldását, az afrikai országok nem nyilvánítottak véleményt, Kína pedig határozottan ellenezte az ENSZ beavatkozását. Kamerun elutasította a vádakat a kormányzati csapatok túlkapásaival kapcsolatosan, és kijelentette, hogy nincs válság a térségben.

Forrás: https://mimimefoinfos.com/2019/05/14/tears-provoking-humanitarian-situation-in-cameroons-north-west-south-west-gets-un-security-council-attention/

190515_3.jpg

1 komment
Címkék: krízis ENSZ Kamerun

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1214828416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2019.05.17. 12:53:30

Az afrikai országoknak nem érdeke, hogy béke, nyugalom legyen. Ha nem egymás vérében taposnának leállítanák a segélyeket. Akkor ugyan ennyi pénzért dolgozniuk kellene. Békés, dolgozó államokból nem lehetne "menekültként" lerohanni a világot, hogy az évente kétszer szülő asszonyaik után bőséges segélyeket markoljanak fel.
süti beállítások módosítása