1 perc Afrika

Az Egyesült Királyság kereskedelmi biztosa szerint „a Brexit utáni Britannia Afrika legnagyobb G7 befektetője lesz”

2019. május 07. 20:00 - Oshumare

Az Egyesült Királyság afrikai kereskedelmi biztosa, Emma Wade-Smith szerint Brexit  nem egy fenyegetés, hanem egy lehetőség, amely során Nagy-Britannia arra törekszik, hogy javítsa a meglévő uniós kereskedelmi megállapodásokat, és milliárdokat fektessen be az afrikai növekedésbe.

„2022-ig az a célunk, hogy az Egyesült Királyság lesz a legnagyobb G7-es befektető Afrikában, ahol a magánszektorbeli vállalataink vezető szerepet töltenek be azoknak a milliárdoknak a befektetésében, amelyek az afrikai gazdaságok számára milliárdos növekedést jelentenek.” - nyilatkozta a The African Report számára adott interjúban, visszhangozva Theresa May miniszterelnök tavaly kitűzött céljait. A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatait idézve azt is hozzátette, hogy az Egyesült Királyság és Afrika közötti kereskedelem 2018-ban 7 % -kal nőtt, vagyis mintegy 33,1 milliárd fonttal.

London városa is egyre nagyobb szerepet fog játszani Afrika növekedésének finanszírozásában az elkövetkező években, a kereskedelmi biztos rámutatott a Ghánai Quantum Terminálok példájára, amely 2018-ban a londoni tőzsdén jegyzett kötvényeket tartalmazott.

Forrás: https://www.theafricareport.com/12658/uk-trade-commissioner-post-brexit-britain-will-be-africas-largest-g7-investor/?utm_source=newsletter_tar_daily&utm_campaign=newsletter_tar_daily_06_05_2019&utm_medium=email


190507_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr1614813232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása