1 perc Afrika

A gambiai exelnök csaknem 1 milliárd dollárt ellopott, mielőtt elmenekült az országból

2019. április 01. 19:00 - Oshumare

Yahya Jammeh-et azzal vádolják, hogy óriási összeget sikkasztott el kormányzati alapokból. Gambia egykori elnöke csaknem 1 milliárd dolláros (760 millió fontnyi) összeget szervezett ki országából illegális úton, mikor két évvel ezelőtt önkéntes száműzetésbe vonult. A Szervezett Bűnözési és Korrupciós Jelentéstételi Projekt (OCCRP) azt állítja, hogy több ezer kiszivárogtatott dokumentumot néztek át, amelyek részletesen ismertették, hogy a kormányzati pénzalapokat hogyan fosztották ki 22 éven keresztül. Jammeh, katonatiszt volt, aki 1994-ben puccsot hajtott végre az akkor kormányzó hatalom ellen, 2017 elején menekült el Gambiából, miután elvesztette a választásokat.

Forrás: https://www.theguardian.com/world/2019/mar/27/gambias-ex-president-stole-almost-1bn-before-fleeing-country?CMP=Share_AndroidApp_Facebook

190401_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr9014731707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása