1 perc Afrika

Hogy készül a nyugat-afrikai földimogyoróleves?

2019. március 27. 16:00 - Oshumare

Bár a földimogyoróleves elsősorban az afrikai konyha alapétele, Ázsiában és Amerikában is közkedvelt leves. Az afrikai országok közül Ghánában gyakran fogyasztják fufuval (Nyugat-Afrikában népszerű kása, mely kaszavából és zöld főzőbanánból készül), Nigériában pedig jamkásával. Ilyenkor sűrűbb szószt készítenek belőle. Széles körben való elterjedése miatt országonként, népenként más neve van ennek az ételnek, Ghánában például akan nyelven nkatenkwannak nevezik. 

Recept: https://www.nosalty.hu/recept/nyugat-afrikai-foldimogyoro-leves

190327_2_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr4714718663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása