1 perc Afrika

A Zöld-foki Köztársaság elnöke nyitotta meg a második WHO Africa fórumot

2019. március 26. 20:08 - Oshumare

Jorge Carlos de Almeida Fonseca, a Zöld-foki Köztársaság elnöke elmondta, hogy támogatja a WHO (World Health Organization) kezdeményezését az egész afrikai egészségügy átalakítására. Elmondta a résztvevőknek, hogy országa jelentős előrelépést tett a teljes egészségügyi lefedettség érdekében. A Zöld-foki Köztársaság szakemberek bevonásával folytatott széleskörű fejlesztéseket, odafigyelve arra, hogy a fiatal aktivistákat is bevonja tevékenységeibe. Fejlődést ért el az alkoholfogyasztás csökkentésében, a gyermek- és anyahalálozás megelőzésében, mindezekhez pedig a WHO nyújtott szakmai és technikai segítséget.

Dr. Matshidiso Moeti, WHO afrikai regionális igazgatója hangsúlyozta, hogy nem véletlen, hogy Ruanda után a Zöld-foki Köztársaság lett a WHO Africa fórumának helyszíne, hiszen ez az ország kiemelkedő eredményeket ért el az első egészségügyi fórum időpontja óta.

Forrás: https://www.africanews.com/2019/03/26/the-president-of-the-republic-of-cabo-verde-opens-second-who-africa-health-forum/

190326_3.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr4214718229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása