1 perc Afrika

Kereskedelemmel a szegénység ellen - Museveni elnök tanácsai az ugandaiaknak

2019. május 12. 17:00 - Oshumare

Yoweri Museveni azt tanácsolta az ugandaiaknak, hogy a megélhetési mezőgazdasági termesztés helyett inkább magas hozamú termékekkel foglalkozzanak, mint a kávé és a gyümölcsök, illetve olyan tevékenységeket folytassanak, mint a tej-, hal-, baromfi-, sertés-, hagyma- és gombagazdálkodás. Az elnök szerint a kereskedelmi haszonorientált gazdálkodás amellett, hogy megmenti őket a szegénységből, munkahelyeket is teremt. Museveni felkérte az embereket, hogy használják ki a kormányzati fejlesztési programokat, amelyek számos infrastruktúra megteremtésében segítenek, mint például az utak fejlesztése vagy a villamosenergia korszerű használata, melyek hozzájárulnak a háztartások fejlesztéséhez is. Arra is figyelmeztetett, ha a családok tovább folytatják a földek széttöredezését, szintén a szegénységet idézik elő, ezért azt tanácsolta a szülőknek, hogy ne osszák meg földterületüket és egyéb tulajdonukat gyermekeik között, hanem inkább családi társaságokat alakítsanak ki, hogy a gyermekek megosszák a termelési tevékenységből származó pénzügyi osztalékokat a teljes földterületükből.

Forrás és további fejlesztési lépések Ugandában: https://www.newvision.co.ug/new_vision/news/1500145/adopt-commercial-farming-fight-poverty-museveni-ugandans

190512_2.jpg

190512_2b.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Uganda Museveni

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr2214822176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása