1 perc Afrika

38 gyermek anyja az ugandai Mariam Nabatanzi

2019. április 28. 08:00 - Oshumare

Mariam Nabatanzi 12 évesen ment férjhez, majd házasságkötése után egy évvel már ikreket szült. Az első ikerszülést további öt ikerszülés, négy hármas ikerszülés és öt négyes ikerszülés követte. Az életben maradt gyermekeit három éve egyedül kell eltartania, mert férje elhagyta a családot. Az asszonynak már gyermekként sem volt könnyű sora. Születése után édesanyja elhagyta gyermekeit, és apjuk újraházasodott. Miután mostohaanyja mérgezni kezdte a testvéreit, akik belehaltak az ételbe rejtett mérgekbe, Mariam elmenekült családjától. A sok szenvedést megért asszonynak első ikerszülése után mondta egy szülészorvos, hogy különösen nagy petefészke miatt hajlamos az ikerszülésre, ezért vigyáznia kell, az óvatlanság és tudatlanság miatt azonban sorra születtek ikergyermekei. A túlterheltségtől könnyező asszony a Reuters-nak azt mondta, hogy élete minden pillanata a gyermekei körül forog, nevelésük és az értük folytatott munka teszi ki minden idejét. A nagyobb gyermekek is aktívan részt vesznek testvéreik nevelésében és gondozásában, a család komoly napirend szerint működik, mégis óriási terhet jelent számukra a napi túlélés. Ugandában egy nő átlagosan 5,6 gyermeket szül, de Mariam Nabatanzi esete még itt is extrém helyzetnek számít.

Forrás: https://www.sowetanlive.co.za/amp/news/africa/2019-04-25-ugandan-mom-of-multiple-quadruplets-struggles-to-provide-for-38-kids/

190428_1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Uganda

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr6214788614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása