1 perc Afrika

Gambia lesz 2019-ben az ECOFEST zenei fesztivál házigazdája

2019. március 29. 13:00 - Oshumare

A bakaui Függetlenségi Stadion lesz a helyszíne a 2019-es ECOFEST zenei fesztiválnak, mely a tavalyi rendezvényhez hasonlóan népszerű nyugat-afrikai művészeket fog színpadra léptetni. A zenészek kilenc afrikai országból (Gambia, Szenegál, Guinea, Zöld-foki-szigetek, Libéria, Mali, Sierra Leone, Ghána és Nigéria) érkeznek, köztünk olyan afrikai sztárokkal, mint Brikama Boyo, Jizzle, Dip Doundou Guiss, Stonebwoy, Timaya, Takana Zion, J Slught és Arkman.

A fesztivál szóvivője, Olonti Taal elmondta, hogy az ECOFEST ezzel egy komoly lehetőséget szeretne adni a gambiai zeneiparnak, a rendezvény a nyugat-afrikai zeneművészet színterévé vált. Továbbá a gambiai zenészek számára is komoly előnyt jelent, hogy bemutatkozhatnak a színpadon, és ezzel művészi kapcsolataikat építhetik.

Forrás: https://www.musicinafrica.net/magazine/gambia-host-ecofest-2019

A képen a nigériai zenész, Timaya látható. Egyik leghíresebb dala itt hallgatható meg: https://www.youtube.com/watch?v=od2lX2tJ3Zg

190329_2.jpg

 

Szólj hozzá!
Címkék: zene Gambia ECOFEST

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr5614726101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása