1 perc Afrika

A ruandai kormány ételosztást kezdett azokon a területeken, amelyek le vannak zárva a koronavírus miatt

2020. március 30. 06:35 - Oshumare

200330_2.JPG

„Háztól házig” házhoz szállítást kezdeményezett Ruanda kormánya, melynek keretén belül elkezdi az élelmiszerek, az orvosi ellátás és az egyéb nélkülözhetetlen eszközök elosztását a koronavírus elleni lezárások miatt leginkább sújtott embereknek: azok számára, akik elvesztették minden jövedelmüket vagy már eleve szegénységben éltek.

A kormány március 28-án, szombaton indította el programját. Ez a lépés összhangban áll azzal, amit Paul Kagame elnök egy nappal korábbi, a nemzethez intézett beszédében kiemelt: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a kiszolgáltatott ruandaiakat a koronavírus miatti elszigetelés időszakában. Ez a városok központjaiban, jövedelem nélkül élő szegény réteget érinti a leginkább.

Jelenleg Ruandában 70 megerősített esetet tartanak nyilván, mely a COVID-19-hez köthető.

A kormányzati kezdeményezés Kigali három kerületében indult el. Az illetékes minisztérium szerint azonban a hatóságok megvizsgálják a másodlagosan érintett szegények támogatásának megfelelő módját is. Egyelőre a városban élők támogatását kezdték meg, mivel őket jobban érintik a korlátozó intézkedések.

Az élelmiszersegély az ország nemzeti stratégiai gabonatartalékából származik, amelyet a Mezőgazdasági és Állatforrások Minisztériuma felügyel, és amelyet élelmiszerhiány esetén használnak fel. Ezen felül sok állampolgár országszerte szívesen hozzájárult kiszolgáltatott szomszédaik támogatásához. A minisztérium szerint a rászorultakat az önkormányzatok segítségével kutatták fel, mert ők azok, akik ismerik a saját körzetükben élő családokat. Az elosztást helyi tisztviselők és önkéntesek végzik a COVID-19 megelőző intézkedéseinek betartásával.

 

Forrás: https://www.newtimes.co.rw/news/govt-begins-distribution-essential-goods-citizens-affected-covid-19-lockdown

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1percafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr4115571654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása